tiistai 28. toukokuuta 2013

Särkän Juulia

Toinen uusista hevosista on Juulia, joka on suomenhevostamma iältään 12v. Julle on ollut äitiyslomalla ja ratsastushommat hieman ruosteessa ja lihakset jääneet matkan varrelle, joten nyt on kunnonkasvattaminen ja taitojen palautteleminen työn alla.


 Käsitellessä Juulia on oikein perinteisen suomenhevosen tyylinen - isopäinen luuaivo, jonka reittisuunitelmia ei ihan hevillä aina saa muutettua. Maastakäsittelyä onkin joutunut tämän kanssa harrastaa ja pitkien laitumeltahakumatkojen ansiosta sitä joutuu harjoittamaan jokatapauksessa aina kun sen hommiin hakee. Taluttaessa homma on jo melkoisen helppoa, mutta karsinassa vielä tietoisuus ihmisen olemassa olosta on välillä hieman kyseenalaista. Kovin kevyesti ei tämä tyyppi väistele kun toivoisi itselleen tilaa. Mutta onneksi hän on kiltti, kyllä nämä käsittelypulmat karsiutuu vauhdissa pois, niin on muillekin käynyt :)


 Muutamia tuntejakin Juulia on jo tehnyt, ja Heliumin kanssahan tämä on myös samalla laitumella, joten ensi kesänä toivottavasti saadaan näiden kahden jälkeläinen nähdä!


Ratsastaessa Julle on todella reipas ja pidätteet menevät viiveellä läpi, mutta uskon että helpottaa kun kunto kasvaa ja saadaan taas kilometrejä alle.  Koulutustasoksi on Jullella mainittu HeC re80cm. Koulupuolta olisi tarkoitus viedä eteenpäin, kun kuulemma Jullen malttamattomuuden takia ei ole sitä puolta petrattu sen enempää. Itse kuitenkin olen sellainen ratsastaja (ja opettajakin), että haluan kaikkien hevosten osaavan kulkea rauhassa ja rennosti, vaikka olisivatkin pikkuisen luonteeltaan mielummin lepattelevia, joten katsotaan kumpi meistä vie pidemmän korren - minä vai Juulia ;)





4 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen uusi heppa teillä !
    Ja onnea varsapuuhiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helium voi vastata tohon, ettei siihen onnea tarvita vaan tosimiestä ;)

      Mutta kiitos ja kiitos!

      Poista
  2. Hei!
    Onko tämä vielä sinulla? Olisi mukava lukea oletko edistynyt koulutus puolella. Olen hypännyt Julkulla muutamia kisoja ja tykkäsin hänestä kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se meillä vielä :) Varmasti tulen kirjoittamaan hänestä ja koulutuksesta, nyt vaan kummasti kesäkiireissä jäänyt tietokoneella istuminen vähemmälle, mutta videoita ja kuvia on niin paljon, että pitäisi varmaan alkaa purkamaan niitä tänne :)

      Ja kiva että olet tykännyt Jullesta!

      Poista