perjantai 31. elokuuta 2012

Heliumi kentällä

Täytyy kyllä kehua Heliumin luonnetta. Tyyppi on kolmevuotias ori, ja kentän vieressä on laitumella muutama tammakin katselemassa ja silti ihan hissukseen tekee hommansa. Ja selkäänkin uskaltaa päästä Jennan ihan ilman että jännittää yhtään miten käy. Kova on luotto minulla - näihin molempiin! Eli kaksi kertaa on Heliumilla ratsastettu nyt kentällä ilman avustajaa. Molemmilla kerroilla on ollut muutama puomikin minkä yli on ratsastettu. Pitkään ei hommia ole tehty, käyty vain askellajit läpi molempiin suuntiin ja huolehdittu että se liikkuu reippaasti eteenpäin. Heliumhan mielummin on hieman hidas etenemään, mutta viime kerralla oli kyllä jo rehellisen reipas, mikä oli hienoa nähdä. Videolla on siis Heliumin toinen kerta "yksin" ratsastettuna :)


Deisillä on nyt vähän lomaa ratsastushommasta, se alkoi protestoimaan selkään nousua luimimalla ja kääntämällä hanuria ratsastajaa kohti. Joten nyt jätetään homma hetkeksi hautumaan. Deisihän on  rakenteeltaan hyvinkin koikkeli, joten kipeytyy helposti kun joutuu kantamaan ratsastajaa selässään. Parempi antaa sen kropan palautua kunnolla ennen kuin jatketaan.

Kunhan saadaan kärryihin toinen rengas, pääsisi varsoille hakemaan kuntoa maastossa ilman ratsastajaa. Heliumin voisi lykätä ihan kärryjen eteen, mutta Deisi täytyisi ottaa perähevosena mukaan. Tosin Helium on sen tuntuinen että sen kanssa uskaltaisi kyllä lähteä maastoon vaikka ratsainkin ;)

Reiskahan jouduttiin viime maanantaina lopettamaan, kun siltä hajosi jänne. Reiska lähti kyllä ihan saappaat jalassa, niin hienossa kunnossa se oli muuten! Kovasti kiitämme Reiskaa menneestä vuodesta, oli mielenkiintoinen persoona ja opittiin paljon siltä <3

Myös Jeea lähti Merville, tarkoitus olisi saada se siis vielä kantavaksi ja varsottaa se Mervillä.

Tallille hoitoon tuli ystäväni russ-ori Leo, joka on vuotiaana ollut meillä hoidossa. Silloin se näytti lampaalta, nyt se on jo ihan komea :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti